Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، جدیدترین آمار دانشکده علووم پزشکی ساوه نشان می دهد که آغاز سال ۱۴۰۰ خورشیدی با سیر صعودی موارد ابتلا در این شهرستان و زرندیه همراه بوده است به گونه ای که در ۲۴ ساعت منتهی به پایان نخستین روز سال نو، ۵۵ نفر از مبتلایان به کرونا شناسایی شدند که هفت تن از آنها اکنون بستری هستند.

شیوع ویروس جهش یافته یا انگلیسی هم از اوایل اسفند پارسال در ساوه و کمی بعد در زرندیه هم تایید شد و همین که بر اساس اعلام علوم پزشکی در ۲ ماه اخیر ۵۶ مورد از مبتلایان در رده سنی ۶ تا ۱۸ و میان کودکان، نوجوانان و جوانان شناسایی شده است به خودی خود زنگ خطری برای خانواده ها محسوب می شود تا از فرزندان خود به طور جدی مراقبت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما دید و بازدیدهای نوروزی با وجود هشدارهای گسترده مراجع پزشکی، بهداشتی و درمانی و همچنین رسانه ها نه تنها در ساوه بلکه در اغلب شهرهای کشور وجود دارد و به طور خاص در ساوه و زرندیه یک مورد آزاردهنده وجود دارد و آن هم همکاری نکردن مبتلایان شناسایی شده و سایر افراد با مراقبین سلامت است.

در همین رابطه سخنگوی دانشکده علوم پزشکی ساوه به ایرنا، گفت: یکی از مشکلات بزرگ ما در این ایام همکاری نکردن بیماران مثبت با مراقبین سلامت است که اطلاعات مهمانان و تماسهای خود را به همکاران ما ارائه نمی کنند و متاسفانه چه به شیوه تلفنی و چه در مراجعه حضوری همکاران، پاسخگو نیستند.

کتمان برای دیداری چند ساعته و البته پرخطر

دکتر «محمود کریمی» افزود: برخی از شهروندان این باور غلط را دارند که اگر اطلاعات مهمانان خود یا حتی مهمانی هایی که رفته اند را ارائه کنند به زعم خود باعث آبروریزی می شود غافل از اینکه همین طرز فکر و نوع رفتار باعث شده است که در چند روز اخیر روند افزایشی شمار مبتلایان به کرونا در ساوه و زرندیه تصاعدی باشد و اوضاع تا حدی از کنترل ما هم خارج شود.

به گفته او، این کار لطمه بزرگی به اطرافیان فرد مبتلا می زند زیرا کتمان حقایق باعث تشخیص دیرهنگام و در نتیجه ابتلای شمار زیادی از اطرافیان فرد می شود و زمان طلایی برای اقدامات اولیه و کنترل وضعیت فرد از دست می رود؛ در نتیجه ریه های این اشخاص بسیار درگیر شده و کارشان به بستری می کشد.
دکتر کریمی اظهار داشت: مساله و مشکل دیگر ما افراد بدون علامت هستند که ابتلای آنها به کرونا مثبت شده است اما چون علامتی ندارند، می گویند ما بیمار نیستیم و با همین تصور، قرنطینه را رعایت نمی کنند و متاسفانه با خیالی آسوده در مهمانی های نوروزی شرکت می کنند در حالی که باید به این افراد یادآوری کنیم که افزون بر ۶۰ درصد از بیماران ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند یا علائم بسیار خفیفی در آنها مشاهده شود.

سخنگوی دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: مشکل دیگری که در ساوه و زرندیه با آن مواجه هستیم این است که در مواردی مشاهده می شود افرادی که نتیجه آزمایش آنها با رپید تست (تست سریع) یا pcr مثبت شده است، بار دیگر برای انجام تست مراجعه می کنند که ممکن است نتیجه تست بعدی به هر علت (نمونه گیری نامناسب و یا انجام تست در خارج از محدوده طلایی) منفی باشد اما از آنجا که در تست کرونا مثبت کاذب نداریم و تمام افراد با یک نتیجه تست مثبت (رپید یا pcr) قطعا مبتلا به کرونا محسوب می شوند بنابراین ضروری است که دوره قرنطینه را بطور کامل رعایت کنند.

وی گفت: از این گونه افراد درخواست ی کنیم که ضمن همکاری لازم با مراقبین سلامت در پی مجوز عدم همکاری و قرنطینه خود نباشند و به دستورالعمل های بهداشتی پایبند باشند و همچنین از مردم می خواهیم که از دورهمی و برپایی مهمانی های نوروزی پرهیز کنند زیرا هر یک از ما می تواند بیمار بدون علامت باشد.
دکتر کریمی اظهار کرد: نکته دیگر اینکه همه شهروندان در مراجعه به اماکنی چون مطب یا آرایشگاه که ممکن است در آنجا افراد دیگری اعم از مشتریان یا صاحبان صنف بدون ماسک حضور داشته باشند در رفتارهای خود دقت کنند و اگر ممکن است برای ارزیابی سلامت خود به مراکز منتخب نمونه گیری مراجعه و تست رایگان دهند زیرا  مشاهده می شود که برخی از فروشندگان با وجود مثبت بودن علائم شان، عمدی یا سهوی بیماری خود را کتمان کرده و آنگاه که بعد از آرامش بازار در روز اول فروردین به مرکز نمونه گیری مراجعه کرده اند، مثبت بودن ابتلای این افراد به کرونا محرز شده است از این رو لازم است که مشتریان ۱۰ روز اخیر مراکز مشابه برای ارزیابی وضعیت خود به مراکز نمونه گیری مراجعه کنند.
سخنگوی دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: نکته مهم دیگر این مساله است که مردم باید بدانند که مراقبین سلامت که به درب منازل آنها مراجعه یا با آنها تماس تلفنی برقرار می کنند در حقیقت برادران، خواهران یا فرزندان شما هستند که بیشتر آنها غیربومی هستند و در این روزهای تعطیل در حال خدمتگزاری هستند تا حافظ سلامت شما باشند.

وی تاکید کرد: برخی از مراقبین سلامت از زمان آغاز شیوع کرونا تاکنون حتی یک روز به مرخصی نرفته اند بنابراین از مردم درخواست می کنیم که نهایت همکاری را با آنها داشته باشند و اگر مرتب با شما تماس می گیرند یا به منازل شما مراجعه می کنند، هدفشان تداوم سلامت و جلوگیری از انتقال بیماری به عزیزان و اطرافیان خانواده ها است لذا انتظار داریم که با آنها به مهربانی و احترام رفتار شود در حالی که مراقبین سلامت حتی می توانند از مراجع انتظامی و قضایی کمک بگیرند اما راه تعامل و مهربانی بهترین گزینه است.
گفتنست؛ در هفته گذشته ۲ باب آرایشگاه زنانه و اخیرا هم یک آرایشگاه مردانه که به دلیل رعایت نکردن موازین بهداشتی طبق اعلام علوم پزشکی ساوه باعث ابتلای شمار زیادی از همشهریان به کرونا شدند، پلمب شدند.

کرونا از آغاز شیوع در اسفند سال ۹۸ تا امروز افزون بر ۱۳ هزار و ۹۰۰ نفر در ساوه و زرندیه را مبتلا کرد و در همین مدت ۳۲۷ نفر نیز جان خود را از دست دادند.

برچسب‌ها ویروس کرونا ساوه زرندیه اختصاصی ایرنا بهداشت و سلامت نوروز 1400

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا ساوه زرندیه ویروس کرونا ساوه زرندیه اختصاصی ایرنا بهداشت و سلامت نوروز 1400 اخبار کنکور مراقبین سلامت ساوه و زرندیه علوم پزشکی ساوه نمونه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۸۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • همایش مادران مقاومت در شهرستان ساوه
  • ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در ساوه کشف شد 
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • آمادگی شهرداری زلنودولسک روسیه برای ایجاد مرکز تجاری ایران
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی
  • همکاری ۲۰۰ داوطلب هلال‌احمر زنجان در نذر سلامت